Cum ar trebui părinții vaccinați să abordeze diferite situații dacă copiii lor nu sunt imunizați

Cum ar trebui părinții vaccinați să abordeze diferite situații dacă copiii lor nu sunt imunizați
Publicat: 28/03/2021, 23:02
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

În timp ce mulți părinți vaccinați pot răsufla ușurați, poate fi greu a petrece timpul liber în timp ce copiii lor sunt nevaccinați. Copiii trebuie să se joace, să socializeze cu colegii de clasă și cu prietenii, fără ca părinții să se îngrijoreze tot timpul.

Cum ar trebui părinții vaccinați să abordeze deciziile privind joaca, mersul la restaurante și vacanțe în timp ce copiii lor sunt nevaccinați?

Analistul medical CNN Dr. Leana Wen, medic de urgență și profesor invitat de politici și management al sănătății la Școala de sănătate publică a Institutului Milken al Universității George Washington, a abordat subiectul pentru CNN.

Vaccinurile Covid-19, disponibile pentru copii

Dr. Anthony Fauci a proiectat că până la sfârșitul verii, rezultatele ar putea fi disponibile pentru copiii peste 12 ani, iar adolescenții ar putea începe vaccinarea până la începutul anului școlar. Probabil că cei mai mici nu vor putea primi vaccinul până în 2022.

Sfatul pentru părinții care se vaccinează. Pot ca bunicii să-și viziteze nepoții dacă cei mici nu sunt vaccinați?

Wen: Vaccinarea părinților este cu adevărat importantă. Reduce propriile șanse de îmbolnăvire și, de asemenea, reduce probabilitatea de a transmite coronavirus persoanelor din jurul lor, inclusiv copiilor lor. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că persoanele complet vaccinate pot vizita o altă familie în care nu toată lumea este vaccinată, atâta timp cât cei care nu sunt încă vaccinați nu prezintă un risc crescut de boală severă de la Covid-19. Asta înseamnă că este bine ca bunicii să-și viziteze copiii și nepoții și să rămână cu ei, să ia cina cu ei în interior, să-i îmbrățișeze și să nu poarte măști.

Vizitarea unei alte familii în care părinții sunt vaccinați, dar copiii nu?

Wen: Aici ajungem pe un teritoriu dificil. Bunicii care sunt vaccinați vizitează o familie cu unii membri nevaccinați este un lucru, dar este altul când sunt două familii, fiecare cu persoane nevaccinate, care se vizitează reciproc.

Ceea ce știm este că adulții sunt mai predispuși să transmită coronavirus decât copiii mici. De asemenea, merită menționat faptul că adolescenții par să transmită coronavirus la aceeași viteză ca și adulții. Dacă oamenii care nu sunt vaccinați se adună, există riscul ca aceștia să preia și să transmită Covid-19.

Mersul la restaurante? Părinții ar trebui să meargă singuri sau este bine să-și aducă copiii?

Wen: Cred că este important să clarificăm că nu există practic nimic sigur 100%. Totul este să înțelegeți riscul relativ și apoi să încercați să evaluați riscul și să îl gestionați pentru fiecare familie.

Masa interioară are încă un anumit grad de risc. Riscul pentru părinții vaccinați este mult mai mic decât înainte de a fi vaccinați complet. Este bine ca oamenii să-și cântărească riscurile și să decidă că, după vaccinare, vor să se bucure de unele dintre activitățile lor pre-pandemice. Părinții care doresc să meargă din când în când la restaurante ar trebui să facă acest lucru și să încerce să fie în aer liber. Dacă merg la mese în interior, alegeți locuri care au protocoale stricte de siguranță, inclusiv distanțarea între mese și o ventilație bună.

Este o decizie individuală a familiei cu privire la aducerea copiilor nevaccinați în aceste circumstanțe. Riscul nu este zero, dar probabil destul de mic, la restaurantele în aer liber. În interior, acest risc va fi mai mare.

Participarea la petreceri de ziua de naștere? Contează dacă toți părinții din aceste situații au fost vaccinați?

Wen: Cu siguranță m-aș simți mai bine în legătură cu o petrecere de ziua de naștere în care știu că toți părinții copiilor care au participat au fost vaccinați, deoarece șansa ca cineva să fie purtător asimptomatic de Covid-19 este mult scăzută.

Totuși, având în vedere numărul de copii nevaccinați de acolo, nu aș vrea să mă adun în interior. M-aș asigura în continuare că întâlnirea are loc în aer liber și că există o distanță de cel puțin 2m între familii. Toată lumea ar trebui să poarte măști. Același lucru este valabil și pentru întâlnirile de joacă, reuniunile de familie și alte întâlniri.

Autoritățile au decis sâmbătă noi restricții pentru București, care are, în prezent, o rată de incidență de 6,88% la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situații de Urgență, măsurile sunt  valabile pentru 14 zile și pot fi reevaluate odată cu atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
El este afaceristul român care s-a stins din viață în timp ce repara o mașină....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Decizie cruntă pentru Elena Udrea. Se întâmplă chiar în luna iunie
Licitație inedită. Cât valorează semnătura lui Messi pe un simplu șervețel
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce este și cum apare „pielea de găină”?
×